zoom_out_map

TABASCO OMÁČKA Z ČERVENÝCH PAPRIČEK 57 ml

V roce 1868 Edmund McIlhenny namíchal pepřovou omáčku na bázi červených papriček a soli z Avery Island v Louisianě . Tento recept rodina používá téměř 150 let. Pálivost: cca 2500 - 5000 SHU.

250,00 Kč

Počet

Skladem
Popis

TABASCO OMÁČKA Z ČERVENÝCH PAPRIČEK

Bez lepku, bez kalorií a s menším množstvím soli než jiné pepřové omáčky. 

Papričky se sklízejí ručně, aby byla zajištěna jejich patřičná zralost. Sklizené papričky se rozemelou na kaši, přidá se sůl a hotovou směsí se naplní sudy z bílého dubu, ve kterých směs zraje a zdokonaluje se po dobu až tří let. Tento proces vytváří jemné chutě jedinečné pro omáčku tabasco. Každá šarže pepřové kaše je osobně kontrolována členem rodiny McIlhenny, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita omáček. Tabascová směs se po třech letech přecedí, aby se z ní odstranily slupky a semena. Takto připravená směs se smísí s octem a nechá se ještě dozrát. Následně se jí naplní lahve a ty putují k zákazníkům.

Člen rodiny McIlhenny osobně vybírá nejlepší rostliny na poli během sklizně. Semena paprik z těchto rostlin se ošetří a usuší pro použití v úrodě v následujícím roce.

TABASCO V KUCHYNI

Jedná se kořenící přípravek tekutý - ostrý. Pálivost se pohybuje mezi 2000 - 5000 SHU.

Přípravek vyzdvihne chuť všech ingrediencí a zároveň jídlu dodá svou specificky pikantní chuť. Přidejte ji na vše od mexické kuchyně až po italskou, na mořské plody, do grilovacích marinád, na míchaná vajíčka nebo do oblíbeného drinku Bloody Mary.

SLOŽENÍ

kvasný ocet lihový, červené chilli papričky (19%), jedlá sůl (max. 2,2%)